Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, November 15, 2008

sayang n cinta....

Sayang dan cinta…
nampak mcm same tp sbnr nye jauh berbeza…
org slalu konfius same ade ape yg die rs tu syg atau cinte….

Dulu, saye sinri pnah rs kn yg syg n cinta tu same…
Tp makin lame sy meniti hidup, dan makin ramai org yg sy kenal…
Br sy tau 2 bende ni berbeza….
Mmg senang org nk kate, “Saya syg awk” ataupun “Aku syg ko”…
Tp x ramai yg brani kate “Saya cintakan awk”…..
Kenape??
Sbb x ramai org yg pasti ngn word cinta ni…

Sayang??
Sgt mudah diungkap...
Especially lelaki...(tp x sume...)
Sbb nye??lelaki mudah tertarik pada wanita...
Begitu jugak la sebaliknye..

Tp x salah ungkapkan kate syg..
Antara family, kawan2 n yg paling penting sahabat...
Itu menunjukkan kita appreciate ngn org2 d sekeliling kita...

Tp cinta??
Ape yg ustaz saye pnah kate kat saye, manusia xkn terlepas dari 2 cinta..
Cinta kepada Ilahi....
Dan cinta sesame manusia...
Lumrah manusia...
Dilahirkan berpasang-pasangan tetapi harus pandai menjaga diri...

Setelah hampir dua dekad saye di atas muka bumi ini,
Baru saye yakin utk ungkapkan kate cinta...
Pada si dia...
Tp................................
Byk dugaan dan halangan....
Hanya Tuhan yang tahu...

Bantulah aku utk mengenali dan memahami dirimu.........
Its hard.................

5 comments:

wann said...

LOVE = HURTing urselves??

..

..

miss AIN said...

lalinx...
anythg u wana share wif me??

ainaaamira. said...

when you choose this path. there's so many things akan kamu lalui. read his blog. sedikit sbyk membantu kamu dlm memahami die. :) jgn mudah berputus asa. keinginan hati yg memuncak utk terus memahami die akan lebih lancar dengan keredhaan yang kamu dapat daripadaNya.

farhanasumiran said...

LOVE=willing to hurt myself...

bibit said...

cinta,perlu pengorbanan besar..
ati jiwe rage zhr btn..
sumela..
so kene tough lah..
byk cabaran n dugaannye..
so..
besabala..
Allah besame owg yg saba..