Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, November 30, 2008

x seronok...

salam...
hye bloggers...

ari ni nk ckp sal ketidakseronokkan saye...
sedih la...nape ble sy ade mslh??kwn2 sy hepi tym tu...tp ble sy hepi,kwn2 sy plak yg ade mslh..klu bkn mslh pun,diorg tensen...impak nye?sy pun turut tensen ble diorg tensen..huhu

nape sy ltak gamba diorg berdua??sbb diorg ni la yg slalu ngn sy...x kire sedih...or gembire...ktorg same2 wat jht...ktorg gak same2 g tambah pahale..

tp skng ni rs kesunyian...sorg ade mslh ngn bf...n sorg lg ade mslh sal keje...sgt sdeh ble tgk diorg sdeh...kdg2 tu,sy cbe nk wat diorg hepi ble diorg sdeh...tp rs cm x berjaye je...huu...sori kwn2...klu aku ni x pndai nk wat korg hepi ble korg sedih..

siyesly...sy sgt syg kat diorg berdua..penah sy rs cm bia la ape yg diorg rs,bg kat sy je...sbb nye??xnk tgk diorg ni sdeh or tensen wlu sket pun..sbb sy x pnadai nk bg diorg hepi...klu sy yg sdeh or tensen,diorg senang je wat sy hepi..erm...sdeh plak rs...

to kukut n bibit...aku mnx maaf klu aku ni x pndai nk comfortkan korg ble korg nga sedeh+tensen...tp wlu ape pun,aku nk korg tau yg aku rs ape yg korg rs...


p/s : saye syg danny..

Saturday, November 29, 2008

we r always together...

n i hope we will always be together..........



.: kami di sungai gabai :.




.: kami di teratak za'ba :.


Wednesday, November 26, 2008

terima kasih cinta...

huhu...

syukur ke hadrat Ilahi sebenanye...

sy semakin syg die...

jgn amek die dr saye...

Friday, November 21, 2008

GUYS...Huh..

If u TREAT him nicely, he says u are IN LOVE with him;
If u Don't, he says u are PROUD.
If u DRESS Nicely, he says u are trying to LURE him;
If u Don't, he says u are from KAMPUNG.
If u ARGUE with him, he says u are STUBBORN;
If u keep QUIET, he says u have no BRAINS.
If u are SMARTER than him, he'll lose FACE;
If he's Smarter than u, he is GREAT.
If u don't Love him, he tries to POSSESS u;
If u Love him, he will try to LEAVE u.(very true huh?)
If u don't make love with him., he says u don't Love
him;
If u do!! he says u are CHEAP.
If u tell him your PROBLEM, he says u are TROBLESOME;
If u don't, he says that u don't TRUST him.
If u SCOLD him, u are like a NANNY to him;
If he SCOLDS u, it is because he CARES for u.
If u BREAK your PROMISE, u Cannot be TRUSTED;
If he BREAKS his, he is FORCED to do so.
If u SMOKE, u are BAD girl;
If he SMOKES, he is GENTLEMENT.
If u do WELL in your exams, he says it's LUCK;
If he does WELL, it's BRAINS.
If u HURT him, u are CRUEL;
If he HURTS u, u are too SENSITIVE!!
& sooo hard to please!!!!!
If u send this to guys, they will swear that it's not
true... ... .
but if u don't, they say u are selfish... ..
The moral of the story is... ... .SEND THIS TO GUYS OUT
THERE ANYWAY...

Thursday, November 20, 2008

DOakU

Ya Allah Ya Tuhanku,
Kau ampunilah dosa2 ku, dosa kedua org tua ku, Dosa seluruh ahli keluargaku dan dosa org2 d sekeliling ku...

Kau berkatilah do hambaMu ini..sesungguhnya hanya Engkau yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...

Kau bukakanlah pintu rezeki hambaMu ini..semoga aku dpt menghantar ibuku menunaikan haji d Mekah dgn titik peluhku sendiri..

Kau panjangkanlah umur ibuku agar dia dapat melihat kejayaan ku Ya Allah...

Kau berikanlah kesejahteraan dan kebahagiaan kepadaku di dunia dan d akhirat...

Ya Allah...kalau dia adalah jodohku, kau tetapkanlah hati kami...jika tidak, kau tutupkanlah pintu hati kami utk satu same lain...

Ya Allah, Kau tetapkanlah hatiku pada jalan yang Kau redhai...

Sesungguhnya hanya Engkau tempat aku momohon dan hanya Engkau Yang Maha Mengetahui...

AMIN....

Alhamdulillah..

Syukur Alhamdulillah...
at last abes gak exam...
huhu...
overal...xtau nk kate cmne...
ssh...tp arap2 sy da jwb ngn baik...
ape pun skng ni..kne tawakal je...
ushe da...
thanx 2 God sbb bagi ketenangan hati nk jwb exam kali ni...
wlu pun a few problems arise,sy dpt hadapi ngn tenang ngn kehadiran kengkawan yg sgt supportive...
thanx guyz!!!
syg kowg!!
jom kte g jln2 mlm ni!!!
hik3...

Tuesday, November 18, 2008

SELFISH!!!!

fana...
starts from now on....
jadi selfish....
nk jd selfish!!!
selfish.....
plis...
nk jd selfish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Benci..

Skng ni hati dipenuhi kebencian...

P:E:R:N:A:H

Saye x mintak dia datang…

Malah x pernah jangke…

Apetah lagi mengharap…

Tapi kenape bile dia hampir datang secara zahirnya…

Namun realitinya dia semakin sukar utk datang dan semakin sukar utk didekati,

Walau ape pun,

Aku mohon padaMu…

Jangan tukarkan ia menjadi PERNAH….

PENAT+SEDIH+LETIH+DAH TAK MAMPU+GIVE UP=FULL STOP………………………………………………………………..

Saturday, November 15, 2008

sayang n cinta....

Sayang dan cinta…
nampak mcm same tp sbnr nye jauh berbeza…
org slalu konfius same ade ape yg die rs tu syg atau cinte….

Dulu, saye sinri pnah rs kn yg syg n cinta tu same…
Tp makin lame sy meniti hidup, dan makin ramai org yg sy kenal…
Br sy tau 2 bende ni berbeza….
Mmg senang org nk kate, “Saya syg awk” ataupun “Aku syg ko”…
Tp x ramai yg brani kate “Saya cintakan awk”…..
Kenape??
Sbb x ramai org yg pasti ngn word cinta ni…

Sayang??
Sgt mudah diungkap...
Especially lelaki...(tp x sume...)
Sbb nye??lelaki mudah tertarik pada wanita...
Begitu jugak la sebaliknye..

Tp x salah ungkapkan kate syg..
Antara family, kawan2 n yg paling penting sahabat...
Itu menunjukkan kita appreciate ngn org2 d sekeliling kita...

Tp cinta??
Ape yg ustaz saye pnah kate kat saye, manusia xkn terlepas dari 2 cinta..
Cinta kepada Ilahi....
Dan cinta sesame manusia...
Lumrah manusia...
Dilahirkan berpasang-pasangan tetapi harus pandai menjaga diri...

Setelah hampir dua dekad saye di atas muka bumi ini,
Baru saye yakin utk ungkapkan kate cinta...
Pada si dia...
Tp................................
Byk dugaan dan halangan....
Hanya Tuhan yang tahu...

Bantulah aku utk mengenali dan memahami dirimu.........
Its hard.................

Friday, November 7, 2008

hidup ini..

.: xperlu mencari teman secntik Balqis andai diri x sehebat Sulaiman..mengapa mengharap teman setampan Yusuf jika kasih x setulus Zulaikha..xperlu mencari teman seteguh Ibrahim andai diri xsekuat Hajar..dan mengapa didamba teman hidup sesempurna Muhammad jika ada keburukan pada dirimu..bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan..carilah kebaikan pada dirinya..bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah dia milikmu........:.

Thursday, November 6, 2008

cite ni sgt swit...

Cite ni sgt swit utk dibace...tp sbb cite ni gak sy gado ngn upa sy...hehe...sori upa..maafkan donseng eh...its all about appreciating...x mintak byk pun...best dpt laki cmni sbg teman hidup...

"Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang.. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite, kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1.. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang playgirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul.

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11.. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

13. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

14. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.

15. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa.

16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

18. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

19. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat.

Hmm…agak2 ayang, kite sayang ayang tak?!!

A:: Moral of the story: HARGAI ORG YG MENYAYANGI KITA!

Tuesday, November 4, 2008

Cinta Itu Ibarat Menunggu Bas

Bila bas tu datang, awak nengok bas tu dan awak kata pada diri awak, "Eee... penuhnya... tak de tempat duduk." Jadik, awak katakan pada diri awak, "Saya akan tunggu bas yg lain." Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain.

Kemudian, datang pulak bas yg kedua.
Awak nengok bas tu dan awak akan cakap, "Eee... bas ni buruk sgt... mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan." Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya.

Setelah beberapa ketika, datang lagi sebuah bas.

Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata, "Emmm... tak de air-cond... cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain." Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg seterusnya.

Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan baru awak perasan yg awak pula dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna.

Dan kemudian barulah awak sedar bahawa... awak dah naik bas yg salah. Jadi, selama ni awak dah membazir banyak masa dan wang untuk menunggu apa yg awak nak.

Walaupun yg datang tu adalah bas yang berair-cond, adakah awak dpt pastikan bahawa bas tu tak akan rosak di tengah jalan atau mungkin bas tu tak terlalu sejuk untuk awak?

Jadik, mengingini apa yg awak idamkan tu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan?

Sekiranya awak dapati "bas" itu tak sesuai dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas tu.

Tapi... saya pasti awak semua tentu ada pengalaman yg macam ni. Awak nampak sebuah bas datang (tentulah bas yg awak nanti-nanti kan), awak tahan bas tu tapi pemandu bas tu pulak buat tak faham dan pura-pura buat tak nampak awak dan terus berlalu tinggalkan awak!

... .Bila ada bas yang lalu melintasi saya macam tu, apa yang saya lakukan ialah BERJALAN! Bodoh sebenarnya untuk mengejar bas tu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan menyakiti diri awak sendiri.

Jadi, bercinta tu adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik dan beri peluang pada bas tu... semuanya terpulang pada diri awak. Dan bila awak berjalan, awak sebenarnya cuba melarikan diri daripada cinta!

Monday, November 3, 2008

yg saye syg

1. MY MUM

Orang yang paling saye syg dlm idup saye…sbb nye??klu mak sy xde, x dpt la sy jumpe org2 lain yang sy syg ni…hehe…org nye easy going..open…n senang nk cite pape pun termasukla klu sy putus cinte…klu sy bengang ngn kwn2 pun, sy cite kat mak walaupun mak x knl diorg tu…mak denga je…hik2…u r my everything mum……..

2. MY FAMILY MEMBERS

Em…byk nye nk letak…overall ade la dalam 20 orang including my siblings, in laws, nieces n nephews. Em…ape nk ckp sal diorg ek…diorg ni sengal…tu je yg leh ckp…sume ade prangai masing2 yang di luar jangkaan…ade yg stail2 bandar n ade gak yg stail2 lek2 je…hehe…xtau ape yg nk disampaikan sbnrnye…tp ape yg pntg, ble sume berkumpul, ade je bnde nk sembang..hik2…luv u all!!!!

3. UPA

Upa??stands 4 abg in Korea…hehe…die ni gemok…sgt gemok…da la x bpe nk tinggi…org kate renek la…hik2…xde la..die ok je…tp x ensem pun!!!hehe…die ni la tempat utk sy lpas kn ape sj yg sy rs…klu sy bengang, die la jd mangse..klu sy sdeh, die la tempat sy nanges…klu sy hepi, die la yg paling truk kne kcu ngn sy…sbb nye??die la yg btol2 phm sy n leh bg sy rs tenang klu nga tensen wlupun kdg2 die ni sengal tahap gile punye…huhu…characteristics yg paling xleh blah, mulut manis tp muke sgt maksum…wawawawawa…upa, jgn mara donseng~~~~

4. BIBIT

Bibit ni name bear2 die yg bf die bg sbnrnye… tp da biase pggl die cmtu…smpai nk pggl name btol die pun da rs pelik…hik2…die ni pun same la cm upa sy td…tp dlm versi pmpuan…die gak slalu jd mangse sy x kire la sy dlm emosi ape skalipun…sbb nye???die rumet sy…bkn tu je…die gak coursemate sy…haha…ari2 gado ngn die…ble ngn die, rs cm budak2 je…sbb ske gado sengal2..kdg2 tu berlari2 ktorg kat floor blik ktorg…mcm floor ni ktorg je yg duduk…wawawawawawa…die ni,ble tym die x gado ngn byby die, die la yg palng comei d alam semesta (bak kate die la..owg len x kate pun)…tp ble die gado, kalah sume raksasa yg ade kat muke bumi ni…ape pun, slmt berjy bibit…thanx 4 evrythg….

5. QURDZ

Atau name lain die adalah kukut…hehe…die ni lg la plik..cmne leh jd antara org terpenting dlm idup sy..dlu ktorg 1 matrix tp xnah knal pun…tp die knal sy sbb sy ni femes kat matrix atau dlm kate lain x brape disukai…haha…jujur je kn…em…cmne leh baik ngn kukut eh…tah la kukut…skng ni ari2 mkn ngn die…klu x mkn ngn die,cm plik je…huhu…sari x msg ngn die pun,cm plik…yg plik nye,ari2 jumpe tp ade je bende yg nk sembang…haha…especially sal abg kesygn die…hik2..jgn mara kukut…btw,sy arap ktorg leh rpt cmni smpai ble2…die ni adk ipa sy sbnrnye…lalalalalalala~~~~

6. DAK GEMOK

Ni name die yg sy save dlm hp sy…np dak gemok??sbb GEMOK=SENGAL+MENYAKITKAN HATI+.........haha..sape eh die ni…alaa….sgan nk ckp…tp die la yg bg choco bear yg kat ats tu…sume tnye cmne sy leh ske kat mamat ni...tp ini soal hati n prasaan...mane leh pkse n mane leh senang2 nk ubah hati org....die aja sy, ‘jgn asek arap org yg syg kte,tp kte cube la utk syg org tu smpai la org tu btol2 syg kte’...die aja sy, ’jgn anggap org yg wat xtau je ats ape yg kte da wat,die x appreciate ape yg kte wat’...huhu...korg phm ke ape yg sy nk smpaikn ni....tp xpe...jnji sy phm...hahaha...die aja sy utk jd tabah...die aja sy jgn asek dga ckp org...die aja sy utk berdikari n jgn terlalu bergantung kat org lain...die aja sy mkne setia yg xnah sy phm pun sblm ni...die aja sy utk x ikut prasaan...die aja sy utk x slalu majuk...die aja sy yg kwn sgt penting dlm idup..(wlupun kdg2 jeles sbb die lg pentingkn kwn...huhu)...die aja sy erti ‘share’...die aja sy yg x semestinye ble bercinte, kte kne jln pegang tgn,kne bg bunge,kne ckp ‘i luv u’ slalu,kne berkepit 24 jam...tp ape yg penting,kte tau ape dlm hati kte...n klu korg nk tau,kte akn lbeh appreciate perkataan ‘i luv u’ 2 klu kte jarang ungkapkan perkataan 2...it is very2 precious ble skali terkeluar dat ‘he luvs me’ like i do luv u...smpai ble2 sy akn igt....thanx syg~~~

7. ONEE (ONI)

Oni a.k.a kakak...oni ni dlm bhs korea...die la kakak sy yg plng kalut skali yg penah sy jumpe...tp yg penting, baik hati...(jgn pasan lebih2 ye oni..)ktorg slalu gado esp wen it comes to who’s faculty is the best...hehe...of kos la fst...xkn la fssk kot...hik2...die sgt berbangge ble lecturer die ckp die ni fotogenik...huhu...abes 1 kampung die kompang sal ni...hakikatnye???nilai la sinri...hik2...ms awl2 ktorg jd jaksa, ktorg x rpt pun...tp tah la...da tertulis takdir yg ktorg saling memerlukan skng ni n ktorg menyimpan rahsie terbesa sal 1 same lain...no matter wat happen,she is my sis in law...haha...die slalu bg nasihat kat sy...n sy akn igt smpai ble2 oni...

8. KAZUHA CHAN

Em....nk ckp cmne eh...dlu ktorg ni cm belangkas...g mane2 pun sesame...wat ape2 pun mst same2...baik ke...jht ke...mmg same2 la...hik2...tp skng ktorg da x rpt cm dlu...wlu ape pun,die ttp antare yg terpenting dlm idup sy...mayb ade hikmah ktorg da x rpt sgt...tp, once sy anggp die ni penting dalam idup sy, slame-lamenye die ni penting dlm idup sy....ktorg x la da x rpt sgt...rpt gak...slalu gak cite2 mslh kat die sume...n die pun kdg2 cite gak mslh2 die kat sy...its the matter of schedule masing2 yang da x same...masing2 da bz ngn hal masing2...pape pun, sy nk mnx maaf kat kazuha...klu sbb sy kte da x rpt cm dlu....huhu...pape pun, ttp syg die ni...

9. JAKSA2

Ktorg ni 19 org adk bradik yg lain warne,lain bangse n lain agame...tp sy syg kat diorg sume...wlupun da byk yg terjadi...yg menyakitkan ht...yang tersakit hati...sume da rs...tp tah la...wlu pun da mcm2 jd, sy ttp syg diorg ni...actly, diorg sume ni la yg byk aja sy erti hidup..kte xleh cpat melatah dlm ape sj hal...i miss them all~~~~rs cm da lame x lpak skali ngn diorg n share everythg....sgt rindu saat2 ktorg kat brisdale...sgt zaman2 kegemilangan jaksa kpz....tp tah la...x mustahil zaman tu akan kembali...just wait n c~~~~~

Secare keseluruhannye, ni la antara org2 yg slalu support sy dlm ape pun yg sy wat...sape2 yg x diincludekan,jgn mara...bkn x igt...igt...jgn risau...rmai lg sbnrnye...tp xpe...nnt2 update la eh..pape pun,hargai lah sape pun yg ade kat sekeliling kte...jgn igt kat yg slalu wat kte hepi je,igt gak kat org2 yg slalu bg mslh kat kte...sbb tanpe org2 yg bg kte mslh,kte xkn blaja ERTI KEHIDUPAN....