Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, January 31, 2009

genting ke oversea???

..:: gambar ni nmpk cm ktorg kat oversea je kn???hik2.. ::..

p/s : pas capture gamba ni, danny cmpk snow tu kat muke sy..huu..beku je rs muke tym tu...siap la u..pasni i bls dndam!!!

Friday, January 30, 2009

is it?????????


..:: mane ade gumuk la...huu... ::..

Wednesday, January 28, 2009

sonok nye Genting!!!!!!!!!!

sy g genting ari selasa lepas!!!
antare yg pegi :
(wann,lann,danny,isz,nasir,ulfa,bibit,qurdz,ekin n adik ulfa)

..:: dgn kuase bintang kami bergabung!!haha ::..


..:: cube teka kasut sape nih??? ::..


..:: bukti kami ke genting..hehe ::..


..:: setelah seronok main2..wee~~~ ::..





































































































perbelanjaan :
sewa kete RM 260
minyak RM 150
bilik RM 480
tiket RM 484
tol RM 35

sorang kne bayar lebih kurg RM 130.00..
hehe..yg penting kami hepi...

p/s : pasni nk g ngn jaksa2 n ofkos mell n k1..tp phm2 je la mane2 jaksa yg x diajak..sowi..

kOnVOi Keamanan Kepada Dunia~~~~

salam...hye bloggers!!!
this few weeks,sy bz ngn konvoi n sbg nye..ni antare gamba sy g konvoi ke utare...


besh tgk air kat uum...hehe


kami berempat yg mengharungi suke duke d utare..wee~~~



disambut dgn baik kat uitm arau...

Tuesday, January 27, 2009

mAra..
TaPI xtAu cMnE nK lUahkaN..
KeLuaR MelaLui tAngIsaN..
tP nnT diKatekaN mEngaDe-NgadE..
aPe Lg piLiHaN yG Ade?
biLe oRg x PernAh cKp EloK2 dGn kiTe..
PadAhal dGn oRg LAin,cKp laGi LemBut dR ckP dgN maK Ayah....

Monday, January 26, 2009

sekitar program...

..:: wit mr.achap ::..

..:: wit miss emcee ::..

..:: wit lann n isman ::..

..:: wit miss haziratul (miss tkp) ::..

..:: wit dila n hajar @ menara taming sari ::.

..:: we r the most gorgeous girl in universe ::..

..:: wit e-one ::..

..:: wit deq wan ::..

p/s : sedeh sbb xde gamba ngn danny langsung..huhuk..='(

Sunday, January 25, 2009

graduan beretiket 2009

olla bloggers..
its been a long tym since sy post yg dlu...
huhu...xde ms...abes je sume konvoi,trus ke melaka utk program graduan beretiket 2009..
taniah 2 aziah n all her crew!!!
program ni sgt marvellous..
rugi sape yg x g...
sian kat korg yg x g...
hehe...

btw,sori aziah sbb aku dtg lmbt..
n thanx sbb memahami yg aku byk keje...huhuk..
sepnjg kat melaka,byk yg aku blaja..
n byk gak bnde yg da clear..
dlu aku xtau nape la diorg ni mara sgt ngn aku..
n tym kat melaka,aku tau pas sume admit ape yg berlaku..
hmm...

sepnjg kat melaka,aku nmpk sape yg ade ngn aku ms susa n senang..
thanx 2 my temporary rumets..*yayang*aja*k.uda*devi*
korg mmg sewel...hak3...
thanx gak kat my temporary neighbours...
wlu pun korg kne duduk smpai 12 org dlm 1 bilik,korg ttp hepi..hehe
thanx sbb bg aja n dila tumpang mandi..ooopssssss!!!hik2...

sepnjg kat melaka,aku blaja yg kejayaan 1 program ni hasil titk peluh sume..
wlu pun tetbe aku kne jd runner mc,
wlu pun tetbe aja kne jd tukang mekap n usher pentas,
wlu pun dila yayang tetbe kne jd runner protokol,
wlu pun keponza(acap,bundah,mell,zul,shy) tetbe jd pak abu kat pentas tu,
wlu pun danny tetbe je join grup pak abu wlupun die bute seni,
wlu pun tetbe apau duduk kat meje teknikal,
wlu pun sume ni jd,aku seda yg setiap antare kami ni,
nk jd kan satu2 program ni perfect..
ni la kami..
kami yg dididik utk handle program yg outstanding..
bkn sekadar wat program tp cm x wat program pun..
kami yg dididik utk bantu kwn2 spy kwn2 bantu kte blik..
thanx 2 our mantan n memantan jaksa sbb bg kami sume ilmu ni..
kami yg dididk utk sentiase bersame wlu pun tu bkn program kte..
bkn niat nk menyebok tp membantu mereka yg bergelar kp..
yg nk bergerak sms program..
tp terpakse duduk ngn vip sambil memerhatikan siape sbnrnye yg membantu..
kn aziah??

hmm...sepnjg kat melaka,
sy seda kekuatan setiap jaksa yg sy ade..
sy arap,korg dpt bg komitmen yg same utk kapreza nnt...
dibantu ngn kekuatan kwn2 kte yg bkn jaksa,
kte mampu buat...
insyaAllah..

p/s : to kukut.taniah..program ko da abes..igt,setiap ape yg da jd,utk kebaikan kte sume...

sume mengenai cinta~~~

aku dpt bnde ni dr someone...thanx 2 u _ _ _ _ _!!!

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.~ Mahatma Ghandi

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.”


Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.~ Hamka

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih nk mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.


Saturday, January 17, 2009

salam...
olla bloggers!!huhu..br ade sket ms terluang utk update blog...
smlm br je lpas handle 25 org delegasi drpd jepun yg dtg utk bg talk mengenai keamanan..
huhu..pengalaman yg sgt berharge..
first tym sy merase menjd seorg kp...

forum keamanan..
program ni actly under aman malaysia..
tp ngn bantuan kolej pendeta za'ba UKM..
sgt penat handle forum ni..
sbb program ni ad hoc..
wlu ape pun,ktorg mampu handle ngn baik nye..
p/s : danny, sori sbb u terpkse jd mc..x penah lg ydp jd mc..huhuk..sowi...


td,br je abes pertandingan teater utk mefek...
wlupun bdn ni still penat,tp gigih gak nk tolong sbb tgk junior2 sgt smgt...
n senior2,wlupun x rmai yg membantu,tp ngn kekuatan yg ade,kte mampu buat!!
go girls!!!oopsss...hehe..
td,wlupun sy cume jg mic,tetap vogue ngn mekap..haha..
thanx to k1..

esok..i will b going back to ipoh...
utk keje..nk anta maklumat program kat IPTA2 kat sane..
blik ukm blik mayb ari isnin malam..

ari selase...press conference sal program Himpunan Sejuta Tandatangan:Keamanan Kepada Dunia...
kemungkinan besar,YB Datuk Mukhriz Mahathir yg dtg...
byk lg keje yg x wat nih...
sgt kalut..kalau la leh kerat bdn ni jd due..kn best..huhu

setkt ni sy ok lg..
still leh manage lg..
tp sy doakan agar sy still leh thn smpai abes sume program ni...

sy penat n letih..
tp sy kne phm..kwn2 sy yg len pun ltih gak..
sbb diorg sume alami ape yg sy nga alami nih...
sy nk doa gak kwn2 sy nih dijauhi dr kesusahan...

k la...
sgt ngntuk skng...
nk tdo utk persiapan menghadapi hr esok...

nitez~~~

p/s:nga rindu kat danny yg ade kat kelantan skng ni...huk2..

Sunday, January 11, 2009

mereka~~~

buat pengetahuan korang yg xtau..ni la jaksa sy yg sy sgt syg..n yg paling meletup kat ukm..sbb??ktorg ni slalu wat sumthg yg org len xleh wat..hahahahahaha
yg penting,each 1 of us,ade kelebihan msg2...nnt sy cite sbb da rush nk g klas nih...hehe..tata..

katenye...

Jika ingin berlari, belajarlah berjalan dahulu..
Jika ingin berenang, belajarlah mengapungkan diri dahulu,
Jika ingin dicintai, belajarlah mencintai dahulu...

p/s : setiap org yg hadir dlm hidup kita ini membawa sejuta makna

Friday, January 9, 2009

artikel...

salam..
hmm..penah x korg bc pape artikel n artikel tu seolah-olah nga ckp sal korg??
huhu...sy br je mengalaminye..
n sy da blaja sumthg dr ctu...
slame ni sy slalu fikir sal bnde ni tp xtau nk cite kat sape utk mnx nasihat..
tp ble bc artikel td,siyes kne kat btg hidung sinri...
n nasihat dlm tu sgt2 bergune..
Alhamdulillah..Allah bantu hambaNye dlm pelbagai cr..

Dulu sy penah post sal org2 yg sy syg...
ade 10 org sume nye...
tp ade yg sy rs,sy da ilang die..
maybe 2-3 org dlm tu...
ntah knp,ble kte dpt kwn br,akan ade kwn lame yg ilang..
dlu die ni no 3 dlm list sy..
tp skng??tah la..
dlu die ni no 6 dlm list sy..
tp skng da nek no 3 kot wlupun die rs sy ni terakhir dlm idup die..
dlu die ni no 7 dlm list sy...
tp skng?die da ade org len yg perlu dijage cm org yg no 3 tu...
dlu die ni no 8 dlm list sy..
tp skng sy ltak die kat no 6..

hmm..dlu sy penah post sal dtg n pergi..
n die yg no 3 dlm list sy ni kate,die xkn jd cmtu..
klu ade pape ckp kat die..
he will always b there 4 me..
tp skng??erm..

btol la kate kwn2 sy ms kat skola dulu..
'don't put too high expectation on others'..
or else,u might b hurt...
its true!!!!!
i'm hurt..

its hard losing people that we really care..
it hurts when we gave evrythg,but they never say thank u...
it hurts when u need someone,but they are not there..
it hurts............
this is what i mean by,'don't put too high expectation on others'...

sori yalz~~~

salam...hye bloggers..
lame rs nye x post kat blog ku yg tercinte ini..huhu..
bkn xnk..tp xde ms..siyesly xde ms..
sgt byk keje yg nk kne wat..pening pale..
sori sbb mengprivatekan blog 2-3 hr lpas..
ade gangguan manusia bodo yg xtau ape itu pempuan..
yg die tau,kalau die nk kat pempuan tu,
pempuan tu pun kne ske kat die..stupid!!!

tutup cite tu..hmm...
skng ni..sgt byk keje..
pilihanry kampus...KAPREZA...
sume ade dlm pale otk ni..
wlu pun sy sepatutnye x terlibat secare langsung dlm prk ni,
sy tetap bantu dila..
sbb,klu kte tolong org,org akan tolong kte blik..
lg pun,dila is 1 of my bestfren..
msti la sy xnk tgk die susa..hehe..

utk KAPREZA..Alhamdulillah..
program 'Himpunan Sejuta Tandatangan : Keamanan Kepada Dunia' dah pun jd program universiti..
makin besar tanggungjwb sy..
n mkin byk keje sy..
ade org kate,"sume keje ko nk wat..."
erm..bkn sume keje sy nk wat..
n bkn sy x percy kat ank buah..
tp xde sorg pun penah bertanye kat sy,ade pape x yg diorg leh tlng..
sy nk suruh x smpai ht..hmm..
sbb tu la jd cmni..
xpe la..slagi sy mampu,sy wat yg terbaik..

dlm semggu ni,sy x byk berckp ngn org...
especially juniors...
sori..bkn xnk ckp..
tp akk penat..penat sgt..
byk keje..byk kerenah org nk lyn...
sori sgt...
i'll b back soon!!!!

kisah cinta sy??
em..wat else shud i say??
sy hepi ble tgk die bole snyum wlupun dlm pale otak die byk sgt bende kne pk..
wlupun sy msg die x nah balas,sy x kesa..
sbb,sy phm..tp die tetap kate sy x phm die..
xpe la..sy cube lg yg terbaik utk phm die..
pape pun,gud luck syg in wat eva u do..
take good care of yourself...be strong...

k la..
jam pun da pukul 4.06 am..
sgt letih bdn ni..
sian die x dpt rehat..
nk tdo da ni..

nanite..salam..

p/s : how i wish i can get this simple wish from him everyday b4 i sleep..but then,i hv 2 accept it...

Tuesday, January 6, 2009

DIA aka HIM...

now i know y i chose him...

He was down to earth, intelligent, and brimming with energy. the more i came to know him, the more i admired him.

He doesn't show his weaknesses, neither does he boast off his strengths, that's what made him so refreshing and acceptable. he had been a true friend in times of need.


If i'm stuck, he leads me to the right path. he's always there to encourage me to do my best. we have lots of secrets but we keep them hidden away, like a chestbox with a key in it.

p/s : arap2 xde grammar mistakes...huhu..malu plak tetbe..huhu

Monday, January 5, 2009

di saat Saibah di bilikku~~~

.:: die kua kan byk falsafah... ::.

1. Selalunye,org yg paling kte syg la yg paling byk wat kte sedih...
2. Org yg paling bahagie x memiliki semua yg terbaik di sisinye,tp die cube buat yg terbaik utk setiap yg hadir dalam hidupnya...
3. Bile kte syg sgt kat org,kte bkn xnk bgtau kat die..tp xtau nk luahkan mcm mane sbb da syg sgt..

.:: huu..ni je yg sy dpt igt ape die ckp..byk lg sbnrnye..nnt sy update eh... ::.

Saturday, January 3, 2009

Kadang2~~~

Kadangkala Allah sembunyikan matahari,
Dia datangkan petir dan kilat.
Kita menangis dan tertanya-tanya, kemana menghilangnya sinar.
Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi.
Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi ada imbas kembali.
Hati remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi.
Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada.
Parut lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.
Kekayaan yang paling kaya adalah akal.
Kemiskinan yang paling besar adalah jahil.
Keburukan yang paling hodoh adalah sesat.

Tidak berguna adanya mata andai tidak dapat melihat,
tak guna adanya hati kalau tak tahu menilai.
Nilailah hati itu dengan teliti sebelum pergi mengundur diri kerana segalanya bermula dengan niat yang bertempat di hati.

Friday, January 2, 2009


..:: sy rindu die...die g kursus kat melake...huhuk... ::..